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Vegan Carrot Cake with coconut whip – recipe

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Last weekend I tried a new recipe. Since I eat vegan I tried a lot of new things and cooked more often than before. This carrot cake will be one of my favorite cake recipes ever. I know, self-praise is no recommendation, but it’s really so good. 🙂
Letzte Woche habe ich mal wieder ein neues Rezept ausprobiert. Seitdem ich mich Vegan ernähre probiere ich so viele neue Rezepte aus und koche auch viel mehr als früher. Dieses Carrot Cake Rezept wird definitiv einer meiner neuen Favoriten. Ich weiß, Eigenlob stinkt. Abbbberrr der Kuchen ist einfach zu lecker. 🙂 Probiert aus…
Ingredients
cake:
250g flour (I use half spelt, half all purpose flour)
3 teaspoons baking powder
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
1 cup Almond Milk
2 teaspoons vanilla
1 cup cane sugar
½ cup (melted) coconut or canola oil
2 cups (240g) grated carrots, medium-packed
frosting: coconut whip
can of full fat coconut milk, refrigerated overnight
a few tablespoons of maple syrup or sifted powdered sugar
Instructions
Preheat the oven 180 C
1. whisk together the flour, baking powder, baking soda and salt.
2. In a separate bowl, whisk together almond milk, vanilla, sugar and oil.
3. Mix the dry ingredients with the wet ingredients.
4. Fold in the carrots and stir until just combined.
5. Bake for 30 to 40 minutes
Let cake cool completely before frosting.
For the frosting:
Open the coconut milk can carefully and scooping off the thick solidified part on the top. Don’t move or shake the can too much, it’s important that the solid and liquid parts stay separate. Whisk the solid part vigorously by hand. Add maple syrup or powdered sugar to make it as sweet as you like.
Store frosted cake in the fridge.
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coconut-frosting

4 Comments

  • Reply
    Chiara
    6. August 2016 at 4:23

    Lovely post!!!!
    Chiara
    http://Www.chiaraangiolino.it

  • Reply
    Sarah-Allegra
    8. August 2016 at 9:39

    Sieht der aber superlecker aus! Yummy 🙂

    xx Sarah-Allegra
    http://www.fashionequalsscience.com

  • Reply
    Bettina
    20. August 2016 at 21:46

    Ein interessantes Rezept mit der Kokosnuss, hört sich so an als ob man diese Kombination einmal ausprobieren sollte.. (-; Ich werde mir eine Alternative für den Zucker ausdenken, ich mags gerne so viel wie möglich zuckerfrei. Vielleicht frische Datteln als Süße oder so. Danke für die tolle Anregung!

  • Reply
    milchersatz.com
    16. November 2016 at 7:31

    Besten Dank für Ihren praktischen Beitrag.

    Ich stöbere schon seit Längerem auf Ihrem informativen Blog.
    Und gerade musste mich mal ein schnellen Kommentar schreiben und ein „Danke“ hinterlassen.

    Machen Sie genauso weiter, freue mich schon auf den nächsten Beitrag

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